Приготувати це блюдо з риби зовсім не складно, але воно виходить смачним, корисним і легким.
Щоб приготувати рибну запіканку будуть потрібні наступні продукти: 800 грамів рибного філе, два курячих яйця, одна з половиною столова ложка вершкового масла, одна з половиною їдальня ложка пшеничного борошна, 150 грамів рису. трохи солі.
Рибне філе спочатку необхідно відварити у воді з додаванням невеликої кількості солі, потім філе потрібно остудити, а рибний бульйон процідити. Рибу нарізати невеликими шматочками. Рис відварити таким чином, щоб він вийшов розсипчастий, додати до нього невелика кількість вершкового масла і трошки солі. Яйця слід зварити круто, охолодити і очистити від шкаралупи, а після цього порізати на кружечки. Борошно потрібно обсмажити на вершковому маслі і потім змішати її з двома склянками бульйону від риби, суміш необхідно посолити і перекип'ятити. Форму слід щедро змастити маслом і викласти на дно рис, зверху на нього покласти шматочки риби, далі шар порізаних кружечками яєць і залити все соусом з бульйону і борошна. Готувати запіканку в духовці при 180 градусах близько 25 хвилин.
|