Рецепт смачних домашніх голубців: Капуста білокачанна 500 гр. Свинина (жирну)150 гр. Яловичина 150 гр. Рис 1/3 ст. Сіль Цукор Перець чорний мелений Томатна паста 3 ст. л. або помідори 5-6 шт. Морква 1 шт. Цибуля ріпчаста 2 шт. Перець горошком 5-7 шт. Лавровий лист 2 шт. Вершкове масло 60 гр. Капусту вимити, видалити у неї качан і покласти в каструлю з окропом. Варити капусту до тих пір, поки верхні листя не будуть добре відділятися (близько 10 хвилин). Відокремилися листя дістати з окропу. Якщо ж ви робите голубці з молодої капусти, то варити її потрібно не більше 2-3 хвилин. Через м'ясорубку пропустити м'ясо, цибулю. В отриманий фарш додати сіль, перець, рис. Все ретельно перемішати. У фарш додати 3 ст. л. води. У капустяного листа зрізати товсту жилку (від кочережки), викласти трохи фаршу, капустяний лист загорнути конвертиком. Отримані голубці викласти в каструльку. Приготувати соус: на вершковому маслі обсмажити дрібно рубаний лук і потерту на крупній тертці моркву, додати томатну пасту, сіль, трохи цукру, перець горошком, лавровий лист, вода ст. Соус довести до кипіння. Отриманим соусом зверху залити голубці, накрити каструлю кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 40-50 хвилин в залежності від розміру голубців і якості капусти.
|