Головна » Статті » Рецепти

Рецепт приготування капусти запас
Багато господині по осені зайняті турботами з різними консерваціями на зиму. Ось і в мене постало питання, як краще заготовити капусту про запас. Переглянувши безліч рецептів та відгуків до них прийшла, як мені здається, до самого оптимального. Зараз готові баночки стоять на поличці у квартирі, ведуть себе добре і мене радують. Правда, поки ще не вскрывала. Про результати напишу пізніше.
Інгредієнти:
Капусти беремо скільки завгодно, тільки треба дотримуватися наступну пропорцію - на один середній вилок капусти білоголової треба взяти пару морквин.

Маринад, його вистачить на 6 літрових банок з щільно закладеної капустою:

Вода - 2 літра;
Оцет 9 % - 2 склянки;
Цукровий пісок - 2 склянки;
Сіль - 4 столових ложок;
Рослинне масло - 2 склянки.

Як будемо готувати?

Нашаткувати, як зазвичай капусту, додати до неї шинковану моркву, все перемішати.

Скласти суміш щільно в підготовлені стерилізовані баночки (однолітрові). Окремо приготувати маринад і залити їм баночки з капустою. Заливати треба киплячим маринадом. Після цього поставити баночки на стерилізацію (12 хвилин для однолитровой банки). Після цього треба відразу закатати і перевернути догори дном, добре укутати.

Просмотров: 623
Категория: Рецепти |
| Теги: баночки, треба

Рекомендовані рецепти:

Банановий кекс з маком
Горіхово-яблучний кекс
Сорбе з чорної смородини
Смажений рис з ананасом
Булочки по 3 копійки, вони ж "Столичні"
Французькі булочки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: