Для приготування пудингу з печериць вам знадобляться такі інгредієнти: близько 400 грамів свіжих печериць, дев'ять курячих яєць, один з половиною склянку молока (можна використовувати також вершки), 100 грамів сухарів, дві столові ложки вершкового масла, дві столові ложки борошна, приблизно 50-70 грамів твердого сиру, сіль. Свіжі печериці слід добре вимити і відварити до готовності в трохи підсоленій воді, а потім їх потрібно дрібно порізати. Хлібні сухарі необхідно розламати на невеликі скибочки, молоко (або вершки) підігріти. Залити гарячим молоком скибочки сухарів і почекати поки маса охолоне, після чого протерти її крізь сито. Олію довести до кімнатної температури і перетерти з яєчними жовтками, потім до цієї маси додати протерті через сито сухарі і подрібнені печериці. Яєчні білки потрібно збити і додати до нього борошно, а після цього об'єднати їх з загальною масою і гарненько змішати. Підготовлену масу для пудингу вилити в змащену форму для випікання і зверху посипати сиром, натертим на тертці. Піч пудинг при середній температурі духовки до близько 45 хвилин.
|