У мене є один рецепт пирога, дуже простий і універсальний. Універсальний в тому плані, що з таким тестом можна абсолютно будь-яку начинку класти, вишні, яблука, сливи і абрикоси. Не знаю чому, але саме з абрикосами цей пиріг мені найбільш подобається за смаком. Для додання аромату, я ще мигдальними горішками посипаю пиріг перед тим, як ставити його в духовку. Що знадобиться: три яйця, тридцять грам вершкового масла, три чверті склянки цукру, один стакан борошна, одну третину чайної ложки харчової соди. І абрикоси в якості начинки. Пиріг набагато м'якше виходить, якщо сюди ще дві ложки сметани додати, але можна і без сметани піч, теж смачно.
Спочатку я збиваю білки з цукром, потім жовтки додаю, борошно і соду. Масло не розтоплюю, а дрібно натираю або шматочками нарізаю, додаю в процесор комбайна. Тісто досить рідке виходить, я на дно форми трішки тіста виливаю, потім нарізані абрикоси, потім знову тісто виливаю. Пиріг такий запікається протягом 30 - 35 хвилин. Температура + 180.