Головна » Статті » Рецепти

Простий яблучний пиріг (смачно)
Пиріг дійсно дуже простий і по складу і в приготуванні. Нічого збивати не потрібно, все тільки перемішуємо і додаємо зелені кислі яблука. Їх, до речі, не шкодуйте, чим більше яблук – тим смачніше. В пиріг підуть і зелені, недостиглі яблука, які влітку опадають з яблунь.
Необхідні продукти

Дві склянки цукру
Дві склянки борошна
П'ять яєць
Зелені яблука кислуватого смаку (очищених яблук – 700 грам)
Рослинна олія для змащування форми
Манна крупа або панірувальні сухарі

Приготування

Ні соди, ні розпушувач в пиріг не додається, інакше це буде вже шарлотка. Пиріг і так добре піднімається і пропікається. Щоб зробити його максимально корисним, ви можете один стакан пшеничного борошна замінити вівсяним борошном – пиріг пропечеться і в такому варіанті. В яблука можна додати корицю та імбир.

Яблука чистимо, ріжемо невеликими шматочками. Яйця і цукор, перемішуємо вінчиком до однорідної маси. Всипаємо просіяне борошно, розмішуємо. Тісто має вийти не рідким, але і не дуже густим. Додаємо шматочки яблук, ретельно перемішуємо щоб яблука рівномірно розподілилися по тесту.
Форму змащуємо маслом, посипаємо сухарями чи манкою, виливаємо тісто. розрівнюємо верх, за бажанням можна посипати цукром, змішаним з корицею. І ставимо пиріг в розігріту до 170 градусів. Час випікання – одна година.
Такий пиріг можна приготувати і з грушами.
Просмотров: 631
Категория: Рецепти |
| Теги: яблука, пиріг

Рекомендовані рецепти:

Салат "Божа корівка"
Готуємо пряники
Сирні булочки бісквітні
Яблучний-вишневий соложеник
Курячі ніжки з лимоном і маслинами
Багатошарові трикутники
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: