Американськими вченими в ході проведених експериментів вдалося довести, що заморожування - це найкращий спосіб зберігання продуктів. Саме в заморожених овочах і фруктах, на відміну, наприклад, від сушених або консервованих, міститься максимальна кількість вітамінів і мінеральних речовин. Багато господинь влітку готують "морожені" запаси на зиму. Можна, звичайно, купити готові суміші і овочеві і фруктові. але хіба вони можуть зрівнятися з урожаєм місцевих садів і городів?
При заморожуванні свіжих фруктів і овочів слід дотримуватися нехитрих правил.
1. Перше, про що обов'язково потрібно пам'ятати, - це обов'язкове ретельне миття і просушування підготовлених до заморожування свіжих продуктів. Обсушити, наприклад, ягоди можна на розстеленій на столі бавовняному або лляному рушник.
2. Краще заморозити кілька невеликих порцій фруктів і овочів в маленьких контейнерах або мішечках, ніж складати все в один великий пакет - так буде зручніше потім продуктами користуватися.
3. Для домашньої заморозки овочів і фруктів досить, щоб температура в морозильній камері була не більше -18 градусів за Цельсієм - це дозволить зберігається свіжим продуктам протягом року.