Головна » Статті » Рецепти

Повітряний хмиз
Повітряний хмиз:

Борошно пшеничне 2.5 склянки
молоко 50 грам
сметана 70 грам
сода
яйця курячі 2 штуки
ванілін на кінчику ножа
цукор-пісок 1 столова ложка
горілка 2 столові ложки
оцет, цукрова пудра
олія рослинна 300 мл.

В ємності збиваємо яйця з цукром і ваніліном, додаємо сметану і горілку і гарненько все перемішуємо. Гасимо оцтом соду і теж додаємо в тісто.
В отриману масу поступово додаємо борошно, ретельно перемішуючи всі інгредієнти. Тісто має бути однорідним і не повинно прилипати до рук. Ділимо тісто на рівну кількість частин. Кожну частину тонко розкачуємо і нарізаємо на смужки довжиною 8-10 сантиметрів і завширшки 3 сантиметри.
Посередині вздовж кожної смужки робимо розріз, але доходячи до країв по 0,5 сантиметра. Один з кінчиків смужки протягуємо всередину розрізу — виходить щось на зразок бантика. У сковороду вливаємо олію і розігріваємо його до появи пухирців. Опускаємо В киплячу олію бантики по 4-5 штук і з усіх боків рівномірно їх обсмажуємо до золотистого кольору. Потім виймаємо шумівкою, кладуть спочатку на серветку, щоб видалити надлишки масла, потім перекладаємо на блюдо і посипаємо цукровою пудрою.

Просмотров: 431
Категория: Рецепти |
| Теги: смужки, тісто

Рекомендовані рецепти:

Печиво "Анзак"
Горіхово-кавовий пиріг
"Той самий" столичний кекс
Паштет по-східному
Курячий рулет з яблуками і сухофруктами
Ватрушка "Ласун"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: