Повітряний хмиз: Борошно пшеничне 2.5 склянки молоко 50 грам сметана 70 грам сода яйця курячі 2 штуки ванілін на кінчику ножа цукор-пісок 1 столова ложка горілка 2 столові ложки оцет, цукрова пудра олія рослинна 300 мл. В ємності збиваємо яйця з цукром і ваніліном, додаємо сметану і горілку і гарненько все перемішуємо. Гасимо оцтом соду і теж додаємо в тісто. В отриману масу поступово додаємо борошно, ретельно перемішуючи всі інгредієнти. Тісто має бути однорідним і не повинно прилипати до рук. Ділимо тісто на рівну кількість частин. Кожну частину тонко розкачуємо і нарізаємо на смужки довжиною 8-10 сантиметрів і завширшки 3 сантиметри. Посередині вздовж кожної смужки робимо розріз, але доходячи до країв по 0,5 сантиметра. Один з кінчиків смужки протягуємо всередину розрізу — виходить щось на зразок бантика. У сковороду вливаємо олію і розігріваємо його до появи пухирців. Опускаємо В киплячу олію бантики по 4-5 штук і з усіх боків рівномірно їх обсмажуємо до золотистого кольору. Потім виймаємо шумівкою, кладуть спочатку на серветку, щоб видалити надлишки масла, потім перекладаємо на блюдо і посипаємо цукровою пудрою.
|