Головна » Статті » Рецепти

Поради зі зберігання і приготування картоплі.
Картопля не бажано зберігати при температурі нижче нуля градусів, так як на холоді крохмаль перетворюється на цукор і картоплю буде солодкуватим.
Стикаючись з повітрям, почищену картоплю темніє, тому чищений картоплю потрібно ставити в холодну воду. Зберігати картоплю у воді можна тільки цілими бульбами.
При зберіганні на світлі бульби картоплі зеленіють і в них утворюється шкідлива речовина - соланін. Відвар з такої картоплі не можна використовувати.
Чистити картоплю треба з допомогою нержавіючого ножа, інакше руки будуть чорніти.
Картопля втратить в п'ять разів менше вітаміну С, якщо опускати його у вже киплячу воду і варити при слабенькому кипінні.
Варена картопля буде набагато смачніше, якщо покласти у воду, в якій він вариться половинку цибулини, зубчик часнику, лавровий лист або гілочку кропу.
Щоб картопля зварився швидше, необхідно покласти до нього у воду столову ложку маргарину.
Молода картопля легше очиститься, якщо покласти його на 10-20 хвилин в холодну солону воду.
Щоб у смаженої картоплі була хрустка, суха скоринка, його потрібно перед смаженням трошки підсушити рушником.
Перед тим як смажити картоплю у фритюрі, потрібно опустити його на кілька хвилин у гарячу воду, а після цього обсушити.
Просмотров: 858
Категория: Рецепти |
| Теги: воду, картоплю

Рекомендовані рецепти:

Печиво "Анзак"
Готуємо пряники
Закуска з брокколі і шпрот
Пиріжки з каррі з яловичини
Бутерброди з сирним салатом
Цукерки з вишні
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: