Головна » Статті » Рецепти |
Поради зі зберігання і приготування картоплі.
Картопля не бажано зберігати при температурі нижче нуля градусів, так як на холоді крохмаль перетворюється на цукор і картоплю буде солодкуватим. Стикаючись з повітрям, почищену картоплю темніє, тому чищений картоплю потрібно ставити в холодну воду. Зберігати картоплю у воді можна тільки цілими бульбами. При зберіганні на світлі бульби картоплі зеленіють і в них утворюється шкідлива речовина - соланін. Відвар з такої картоплі не можна використовувати. Чистити картоплю треба з допомогою нержавіючого ножа, інакше руки будуть чорніти. Картопля втратить в п'ять разів менше вітаміну С, якщо опускати його у вже киплячу воду і варити при слабенькому кипінні. Варена картопля буде набагато смачніше, якщо покласти у воду, в якій він вариться половинку цибулини, зубчик часнику, лавровий лист або гілочку кропу. Щоб картопля зварився швидше, необхідно покласти до нього у воду столову ложку маргарину. Молода картопля легше очиститься, якщо покласти його на 10-20 хвилин в холодну солону воду. Щоб у смаженої картоплі була хрустка, суха скоринка, його потрібно перед смаженням трошки підсушити рушником. Перед тим як смажити картоплю у фритюрі, потрібно опустити його на кілька хвилин у гарячу воду, а після цього обсушити. | |
Просмотров: 858 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |