Пончики дріжджові: Борошно (просеянная) 600-630 р Молоко (тепле) 500 мл Цукор 2 ст. л. Яйце куряче 2 шт Сіль 1,25 ч. л Дріжджі (сухі) 1 ч. л. Масло вершкове 3 ст. л. Масло рослинне (для смаження) 350-400 мл Цукрова пудра (для посипки). Цукор і дріжджі розчинити в 100 мл молока, накрити і залишити хвилин на 10, до утворення пінки. В іншому молоці розвести сіль, вершкове масло, додати молочно-дріжджову суміш. Додати борошно, замісити тісто.Тісто вийде трохи рідший, ніж пиріжкове, але густіше, ніж для оладок. Накрити ємність з тістом рушником і поставити в тепле місце на півгодини. Потім тісто обім'яти, залишити в теплому місці ще на 1,5 години. Руки і стіл змастити рослинним маслом ( тісто кілька липковатое виходить). З тіста зробити кульки ( грудочки), усередині кожної кульки зробити дірочку і трохи її розтягнути, щоб вийшла форма кільця. Смажити пампухи в добре розігрітому рослинному маслі з двох сторін до золотистого кольору. Злегка остиглі пампушки посипати цукровою пудрою.
|