Список необхідних інгредієнтів для приготування такого торта: одна склянка пшеничного борошна, 100 грамів вершкового масла, щіпка солі, чотири курячі яйця, половина кілограма жирного сиру, 150 мл вершків з жирністю 33 відсотки, 100 грамів цукрової пудри, 800 грамів полуниці. В сотейнику слід закип'ятити склянку води з вершковим маслом і сіллю, а потім, без перерви помішуючи суміш, всипати до неї просіяне борошно, після чого зменшити вогонь і продовжувати готувати, постійно помішуючи масу, до тих пір, поки вона не стане однорідною. Зняти сотейник з вогню і дати суміші охолонути. Яйця розмішати, трошки збити і потім невеликими порціями влити в тісто, перемішуючи його кожен раз з допомогою дерев'яної ложки або лопатки. Вирізати з пергаменту 10-12 кіл з діаметром 25 сантиметрів і дуже-дуже тоненьким шаром намазати тісто на папір. Кожен корж випікати в розігрітій до 180 градусів духовці за вісім хвилин. Дати готовим коржам охолонути. Жирний сир збити з вершками і цукровою пудрою. Полуницю вимити, обсушити і нарізати скибочками. Змастити всі коржі, крім одного кремом і викласти нарізаною полуницею, а потім скласти один на інший і накрити чистим коржем і покласти в холодильник на пару годин. Перед подачею торт посипати цукровою пудрою і прикрасити ягодами.
|