Полуничні хмари: 200г замороженої полуниці 15г швидкорозчинного желатину 150г цукрової пудри половинка лимона. Розморозьте полуницю. Сік збережіть. Перетворіть ягоди в однорідне пюре за допомогою блендера. Додайте желатин, дайте йому набрякнути кілька хвилин (дотримуйтесь інструкцій на упаковці), потім додайте цукрову пудру і лимонний сік, перемішайте і нагрівайте на невеликому вогні, помішуючи, до повного розчинення желатину. Не кип'ятіть! 3. Тепер дайте суміші охолонути до кімнатної температури і збивайте міксером 5-7 хвилин на високій швидкості, поки суміш значно не збільшиться в об'ємі, посвітлішає і стане густою. Форму для застигання викладіть вощеного папером для випічки, на папір викладіть полуничну масу і розрівняйте. Залиште в прохолодному місці, не накриваючи, для застигання на кілька годин. 5. Коли маса застигне, переверніть форму на присипану цукровою пудрою поверхню і видаліть папір. 6. Наріжте кубиками, обваляйте в цукровій пудрі і подавайте.
|