Головна » Статті » Рецепти

Полуничне варення
Полуничне варення:

полуниця -1 кг
цукор — 1 кг.

Полуницю перебрати, промити в декількох водах і відірвати чашолистки.
Скласти полуницю у велику каструлю або емальований таз. Засипати цукром і залишити на 4-6 годин, щоб полуниця пустила сік. Каструлю з ягодами поставити на вогонь і довести до кипіння. Кип'ятити варення 5 хвилин на помірному вогні, знімаючи піну. Зняти каструлю з вогню, дати варенню трохи охолонути і прикрити каструлю чистим рушником. Залишити варення вистоюватися до повного охолодження (близько 10 годин).
Рада. Варення вариться 3 рази 5 хвилин і 2 рази залишається на тривалий вистоювання. Це робиться для того, щоб ягоди не розварилися в пюре, а зберегли свою форму.
Остигле варення знову поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти піну, покіпятіть 5 хвилин і зняти з вогню.
Залишити варення другий раз до повного охолодження.
І в третій раз довести до кипіння, покіпятіть 5 хвилин, зняти з вогню і остудити близько години.
варення Розлити по стерилізованим банкам і закупорити стерилізованими кришками.
Зберігати варення в темному прохолодному місці.

Просмотров: 583
Категория: Рецепти |
| Теги: зняти, варення

Рекомендовані рецепти:

Террін з курячої печінки з мартіні і малиною
Сочні з сиром
Пишний м'ятний бісквіт
Мигдальної-яблучний пиріг
Слойки з бутербродніци
Яєчня по-італійськи
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: