Плов: 1.5 кг м'яса (баранини, свинини або яловичини) 1 кг рису (в ідеалі сорти девзира) 600 г моркви 500 г цибулі 1 ст. л. зіри 1 ст. л. барбарису 1/2 ст. л. куркуми 1 головка часнику червоний мелений перець чорний мелений перець сіль рослинне масло. Цибулю нарізати соломкою. М'ясо нарізати невеликими шматочками. Моркву нарізати брусками. У великій кількості рослинного масла (близько 150 мл) обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати м'ясо, обсмажити. Додати моркву, тушкувати 5-7 хвилин (кришкою не накривати.) Додати зіру, барбарис, куркуму, посолити, поперчити, перемішати. Налити воду так, щоб вона покривала м'ясо. Накрити кришкою, тушкувати 35-40 хвилин, на середньому вогні. Рис промити 5-6 разів, у холодній воді. Потім всипати рис (з м'ясом НЕ перемішувати!), розрівняти. Акуратно влити гарячу або теплу воду так, щоб вона покривала рис на 2 см. Трохи посолити. Накрити кришкою, варити до тих пір, поки рис не вбере воду. Потім в серединку покласти часник, втиснути його в рис. Дерев'яною паличкою зробити отвори (рис і м'ясо не перемішувати) для виходу пари. Готувати під кришкою до готовності (близько 20-25 хвилин). Потім все перемішати і подавати до столу.
|