Головна » Статті » Рецепти

Пісочне печиво на дріжджах
Дуже цікаве тісто - начебто пісочне, але на дріжджах. Його можна використовувати і для пиріжків, тарталеток, різних печенюшек з добавками.
Інгредієнти: приблизно 300 грам борошна (може трохи більше піде), 200 грамів маргарину або вершкового масла, чотири столові ложки майонезу, сім грам сухих дріжджів, цукор для начинки.

Маргарин (або масло) потрібно дістати з холодильника заздалегідь або злегка підтопити в мікрохвильовці. Додати до нього дріжджі, майонез. Вимісити масу, дати їй постояти хвилин десять щоб дріжджі розчинилися. Всипати борошно і замісити тісто. Воно вийде жирним, важкуватим, але пластичним, так що розкачати і працювати з ним буде легко.
Тісто розгортаємо в пласт (не дуже тонко, приблизно 0,5 см), стаканчкиком або чашкою вирізаємо кружечки. Змащуємо серединку маслом або кисленьким джемом і присипаємо цукром. Складаємо навпіл і ще раз навпіл, верх знову посипаємо цукром. Викладаємо на деко, через 10 хвилин ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо до золотистого кольору.
Просмотров: 2138
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: тісто, дріжджі

Рекомендовані рецепти:

Сирний пиріг з полуницею
Глазурований сирок "Картопля"
Печиво серпантин
Кругла хала
Фісташковий пиріг
М'яке гарбузове печиво
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: