Тісто для вареників замішується на картопляному відварі, і виходить безвідходне виробництво. Для начинки беремо п'ять - шість картоплин, дві цибулини, рослинне масло, сіль і спеції за смаком. Можна покласти свіжу зелень - якщо любите або смажені грибочки. Для тесту - 200 мл картопляного відвару (кімнатної температури), 2,5 склянки борошна, столова ложка рослинного масла, щіпка солі.
Картоплю відварюємо до готовності, потрібну кількість відвару перелити в миску, решта зливаємо. Картоплю розминаємо в пюре. Цибулю обсмажуємо, частина обсмаженої цибулі змішати з картоплею, солимо-перчимо за смаком. У теплий картопляний відвар додаємо сіль, масло, порціями підсипаємо просіяне борошно. Вимішуємо пружне, еластичне тісто. Даємо йому 10 хвилин відпочити, розгортаємо в пласт і вирізаємо склянкою кружечки. В серединку кладемо трохи начинки, краї защипуємо. У просторій посуді кип'ятимо воду, трохи підсолюємо, кидаємо лавровий листочок, перчик горошок, опускаємо в киплячу воду вареники. Відразу ж помішуємо щоб вони не прилипли до дна. Після того, як вареники спливуть, зменшуємо вогонь, варимо три-п'ять хвилин, дістаємо їх шумівкою. Перекладаємо в тарілку і поливаємо олією зі смаженою цибулею.
|