Головна » Статті » Рецепти |
Пиріжки з повидлом
СКЛАД: На 20 середніх пиріжків вам знадобиться: Для тіста: Борошно - 500 г Сухі дріжджі - 1.5 чайні ложки (7 г) Молоко - 250 г (1 склянка) Сіль - 0.5 чайної ложки (якщо маргарин солоний, можна взяти менше) Цукор - 5 столових ложок якщо любите солодке тісто або за смаком Маргарин - 50 г (беріть твердий маргарин, вибирайте самыйкачественный з того, що вдасться купити; якщо зовсім проти маргарину, візьміть 50 г вершкового масла + 1-2 яєчних жовтки або 1 куряче яйце, але з маргарином виходить все одно краще) Вода - 50 г або скільки візьме тісто Для начинки: 400 - 500 г повидла 1 -2 столові ложки борошна або крохмалю (за бажанням і в залежності від густоти повидла) ПРИГОТУВАННЯ: Для тіста просійте в миску необхідне за рецептом кількість борошна. Змішайте борошно із сіллю, цукром і сухими дріжджами. Якщо за інструкції дріжджі потрібно додавати не в борошно, а в рідину, додайте їх в молоко. Додайте розм'якшений маргарин (кімнатної температури) і розітріть з борошном в крихту. Поступово додаючи молоко, а потім і воду, замісіть тісто середньої консистенції - не густе, але і не рідке. Відразу обмовлюся, що зазначене в рецепті кількість води не є абсолютним і точним , залежно від борошна вам може знадобитися води або трохи менше, або трохи більше, або не знадобиться зовсім. Замішане тісто вимісіть до чистих рук тобто до абсолютно нелипкого. На цей раз я вымешивала тісто за французькою технологією. Виклала замішане тісто на сухій стіл, підняла двома руками за центр, перевернула, розтягла,склала і далі все в тому ж порядку до гладкого тесту. Вымешанное тісто закрийте плівкою і залиште в теплі до подвоєння в обсязі. Підійшло тісто обімніть і дайте підійти вдруге. Якщо маєте час, обімніть тісто ще раз і знову дайте підійти. Підійшло в черговий раз тісто викладіть на стіл і потягніть в жгут.Разделите на рівні шматочки. Кожен шматочок тіста округлення тобто сформуйте з нього гладкий кульку. Зробити це можна по-різному, я роблю кілька половиною додавань до гладкою зовнішньої поверхні, а потім защипываю шов і подкатываю. Сформовані кульки тесту накрийте плівкою і залиште на 5 - 7 хвилин для попередньої вистійки. Попередня розстій потрібна для того, щоб тісто простіше і охочіше розтягувалося, було більш поддатливым. Поки тісто відпочиває, підготуйте начинку. Я змішувала повидло з крохмалем. Робила це для того, щоб крохмаль зв'язав воду, і повидло менше випливало при випічці. Як варіант можна загустити повидло борошном або меленими сухарями, а можна за ліплення пиріжків залишати зверху невелику отвір для виходу пари, тоді і додавати нічого не потрібно. Кожен шматочок тіста розкачати в корж. При розкочуванні прагнете, щоб у середині тісто було товщі, а краю тоньше.На середину покладіть повидло і зліпіть краю. Зробити це можна по-різному. На цей раз я ліпила кіскою. Цей спосіб ліплення найбільш міцний, добре утримує повидло і при випічці не розкривається. Пояснити як ліпити кіску дуже важко, простіше подивитися відео, там я все роблю в дуже повільному темпі (що, до речі, теж дуже важко) і, на мій погляд, проблем виникнути не повинно. У процесі вистійки косичка частково загубиться. Якщо для вас важливо, щоб вона була чіткою і явною, ще раз пройдіться - промните складки кіски вже безпосередньо перед випічкою. Зліплені пиріжки розкладіть на деку, застеленому папером для випічки, накрийте плівкою і залиште для вистійки на 20 - 30 хвилин. Для рум ’ яності перед випічкою пиріжки можна змастити яйцем, жовтком або молоком. На цей раз я перед випічкою їх нічим не змащувала. Просто поставила в розігріту пательню до 180 - 200 С духовку, а коли пиріжки тільки-тільки почали рум ’ янитися, змащує їх вершковим маслом і випікала далі до повної готовності і рум ’ яності. | |
Просмотров: 1496 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |