Рецепт з журналу «Гастроном». Список продуктів: один кілограм гарбуза, чорний перчик, 0,25 склянки рослинного масла, невелика цибулина, одна чайн. ложечка меленого куміна, рослинна олія для фритюру, сіль. Тісто: півкілограма борошна, три стіл. ложки ростить. масла, одна чайн. ложка солі, чайна ложечка оцту білого винного.
Гарбуз чистимо від насіння і шкірки, м'якоть нарізаємо кубиками. Цибулька чистимо, розрізаємо. У сотейнику на олії смажимо цибулю - п'ять хвилин, додаємо м'якоть гарбуза і тушкуємо її, помішуючи, на середньому вогні. Коли гарбуз стане м'якою, а рідина випарується, прибираємо сотейник з вогню і охолоджуємо вміст.
Протираємо гарбуз з цибулею через сито з дрібними отворами, приправляємо кумином, перцем і сіллю. Прибираємо начинку в холодильник.
В миску просіваємо суміш борошна з сіллю, додаємо оцет, олію. Поступово додаємо воду (близько ½ склянки), замішуємо еластичне тісто. Розкачуємо його в тонкий пласт, вирізаємо кружечки (діаметр - 6 див).
У центр кожного гуртка кладемо по півтори стіл. ложечки начинки. Складаємо півмісяцем, вологими руками защипуємо краю. Смажимо у фритюрі до золотистого кольору.
|