Пиріжки: Тісто: 2 кг борошна Дріжджі 2 пакетика Молоко/вода 3 склянки Цукор 8-10 ст. л. 5 яєць 250 гр. вершкового масла (маргарину) Сіль 3 ч. л. Начинка будь-яка Опара: У тепле молоко додати 1 ст. л. цукру, дріжджі і частину борошна, поставити в тепле місце для підйому, коли тісто почне опадати, опара готова. Приготування тіста: В опару влити яйця. збиті з цукром і сіллю, всипати решту борошна, вимішувати, поступово додаючи розтоплене масло, заважати до тих пір, поки тісто не стане гладким і не перестане прилипати до рук. Готове тісто накрити рушником і поставити на 1,5-2 години в тепле місце, за цей час його потрібно обім'яти 3 рази. Підійшло тісто розділити на частини, дати підійти ще раз, сформовать пиріжки, через 10 хвилин расстойки змастити жовтком і випікати при 200 градусах близько 20 хвилин.
|