Головна » Статті » Рецепти

Пиріг зі шпинатом і сиром
Для приготування смачного і корисного пирога зі шпинатом нам треба:
триста п'ятдесят грамів сиру фета;
двісті двадцять п'ять грамів шпинату;
пару ст. ложечок оливкової олії;
одна нарізана ріпчаста цибулька;
рубаний зелений лук - один пучок;
двадцять грамів нарізаного кропу;
двадцять грамів рубаною петрушки;
чверть ч. ложки мускатного горіха;
чотириста грамів філо (тоненьке листкове тісто продається в супермаркеті);
сто грамів розтопленого злив. масла;
п'ятдесят грамів смаженого кедрових горішків;

Моєму шпинат, кладемо в каструльку і тушкуємо без води три хвилини. Викладаємо на друшляк, добре віджимаємо, дрібно рубаємо.

На сковороді гріємо масло. Ріпчасту цибулю смажимо, приблизно, п'ять хвилин, він повинен стати м'яким.

Змішуємо сир фета, цибуля, шпинат, зелень, приправляємо сіллю і мускатним горіхом.
Хому, розміром 30 на 20,5 см, змащуємо маслом. Дно і стінки викладаємо тестом, змащуємо філо розтопленим злив. маслом. Додатково кладемо ще п'ять шарів філо, промазуючи їх маслом.

Духовку нагріваємо до 180 гр. Наповнюємо форму начинкою, зверху накриваємо шарами філо, кожен шар змащуємо вершковим маслом.

Гострим ножиком пиріг ріжемо на 12 частин. Зверху посипаємо кедровими горішками і запікаємо 45 хв. Виймаємо з духовки, охолодити 10 хвилин і дістаємо з форми.
Просмотров: 636
Категория: Рецепти |
| Теги: філо, маслом

Рекомендовані рецепти:

Курячі ніжки з лимоном і маслинами
Смажені пиріжки з начинкою
Відкритий пиріг з персиками
Курячий рулет з яблуками і сухофруктами
Оладки з чорницею
Яблучні сирники
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: