Пиріг зі шпинатом: 750 грам шпинату (можна заморожений); часник; оливкова олія; 250 г рікотти (можна замінити нежирним сиром, але не солодким); 70 грам тертого сиру сіль і перець; 2 упаковки готового листкового тіста (круглої форми і вже розкатаного). Розігріти в сковороді оливкову олію, тушкувати розморожений шпинат разом з двома зубчиками часнику до готовності (поки не піде вода, приблизно 15 хвилин), потім вийняти часник і відкласти в сторону. У мисці змішати яйце з рікоттою, пармезаном і пекоріно, додати сіль і перець, ще раз добре перемішати. Додати в миску шпинат і перемішати. У круглу форму для запікання викласти розкатане тісто (1 упаковка), потім шпинат з сиром. Сформувати три ямки, куди розбити по яйцю. Закрити пиріг другим шаром листкового тіста, гарненько защипав краю. Змастити поверхню збитим яйцем, потім проткнути в декількох місцях виделкою. Запікати в попередній розігрітій до 200 градусів духовці 50 хвилин.
|