Корисні і смачні котлети готуються з відварної риби і картоплі, причому, картопля домінує, і смак риби практично не відчувається. Відмінний спосіб замаскувати рибу, яку майже всі діти не люблять.
Інгредієнти: 400 грам рибного філе, 800 грам картоплі, одне яйце, пучок зеленої цибулі, пучок кропу, 50 грам вершкового масла, сіль, перець і мускатний горіх за смаком. Для соусу: 200 грам сметани, столова ложка лимонного соку, кріп, сіль.
рибне філе Відварити до готовності (в бульйон можна додати цибулю, моркву і зелень). Остудити. Картоплю відварити, розім'яти в пюре, додавши три - чотири столові ложки картопляного відвару і вершкове масло. Остудити до кімнатної температури, додати яйце і дрібно нарізану зелень. Перемішати, додати розкришений рибу (розім'яти виделкою) і спеції, сіль за смаком. Маса вийде трохи липкою. Запанірувати котлети в борошні і обсмажити в рослинній олії з двох сторін. Для соусу змішати сметану з лимонним соком, кропом, за смаком посолити. Можна приправити улюбленими спеціями. Подавати котлети теплими, полив соусом - він надає котлет потрібну соковитість і добре доповнює смак готової страви.