Головна » Статті » Рецепти

Пиріг з тріскою
Замість тріски в цьому рецепті можна використовувати і іншу рибу, але важливо тільки, щоб вона не була дуже жирною.
Необхідні продукти: 300 г філе тріски, одна червона цибулина, одна цибулина-порей (біла частина), дві невеликі морквини, три столові ложки борошна, три столових ложки рослинного масла, два зубчики часнику, 100 г білого сухого вина, один помідор, шість листочків розмарину, сіль і перець; для пюре - дві великих картоплини, дві моркви, пів склянки вершків, одне яйце, одна столова ложка вершкового масла, сіль, перець.
Червону цибулину і порей потрібно почистити, нарізати тонкими півкільцями і покласти в киплячу злегка солону воду, а через хвилину перекласти в миску з холодною водою, остиглий цибулю викласти на паперові серветки і дати обсохнути. Моркву почистити і порізати кружальцями, помідор нарізати на невеликі кубики. Філе тріски порізати скибочками 3,5-4 сантиметрів і посипати перцем і сіллю, потім рибу обваляти в борошні і обсмажити в сотейнику в двох ложках розігрітого рослинного масла за три хвилини з кожного боку, додати до риби часник і смажити ще дві хвилини. Після цього рибу перекласти на блюдо, часник прибрати, а в той же сотейник влити вино і залишити на вогні. Через хвилину до вину додати склянку води, розмарин, підготовлені цибулю і моркву, перемішати і довести до кипіння, додати кубики помідора і зменшити вогонь, накрити сотейник кришкою і готувати ще протягом 10 хвилин. Залишити овочі в сотейнику, а рідину перелити окремо. Розігріти в сковороді одну ложку масла, додати до нього одну ложку борошна і добре перемішати, а потім влити рідину, що залишилася після варіння овочів і варити близько двох хвилин, помішуючи, поки соус не стане густим.
Картоплю і моркву почистити, порізати і відварити до готовності, зробити з них пюре і додати в нього підігріті вершки з розведеним у них вершковим маслом, посолити і поперчити пюре і ретельно перемішати, а потім додати туди злегка збите яйце і знову розмішати. Накрити харчовою плівкою і відкласти на час.
Духовку розігріти до 200 градусів. У форму викласти тушковані цибулю і моркву, далі покласти скибочки обсмаженого тріски, полити все соусом, а зверху викласти рівним шаром картопляно-морквяне пюре. Покласти форму в духовку і запікати приблизно 15 хвилин, до тих пір, поки верх пирога не придбає золотавий колір.
Просмотров: 700
Категория: Рецепти |
| Теги: масла, пюре

Рекомендовані рецепти:

Відкриті булочки з персиком
Болгарський картопляний салат
Рецепт салату "Хрустке задоволення"
Буженина в тесті
Теплий салат з копченої скумбрії і молодої картоплі
Налисники на молоці
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: