Пиріг з полуницею: Пиріг з полуницею Борошно — 500 грам Цукор — 250 грам Масло або жир свинячий — 200 грам Яйця — 4 штуки Сир — 1,2 кг Сметана — 2-3 столові ложки Полуниця свіжа — 400-500 грам Вершки — 200-300 мл Цукор для вершків — 300 грам ванільний цукор 10грамм Для лимонної підливи: Лимон — 1 штука Цукор по смаку Вода кип'ячена — 200 мл Горілка ( не обов'язково) — 2 столові ложки. Борошно просіваємо, змішуємо з цукром, ваніліном. Охолоджене масло натерти на тертці прямо в борошно, додати 4 жовтки, сметану, замісити тісто. розділити тісто на 2 частини, охолодити в холодильнику 30 хвилин. Одну частину тіста розкачуємо і викладаємо на змащене олією деко, випікаємо в нагрітій до 200С до зарум'янювання. Так само чинимо з іншою частиною тіста. Збираємо пиріг з полуницею: сир віджимаємо, змішуємо з вершками, збитими з цукром. Викладаємо сирну масу на випечений лист тіста, змочений лимонної підливою. Промиту і обережно осушену полуницю вдавлюємо в сирну начинку так, щоб сир її покривав. Зверху кладемо другий випечений лист, змочений лимонної підливою. Ставимо пиріг з полуницею під прес — дощечку. Через кілька годин, коли пиріг з полуницею стане м'яким, виймаємо його з-під дощечки. Зверху поливаємо пиріг полуничної підливою. Для підливи віджимаємо сік з полуниці і робимо желе з быстрорастворимым желатином. Пиріг з полуницею ріжемо на квадратики, прикрашаємо зверху полуницею, можна ще покласти листочки м'яти.
|