Головна » Статті » Рецепти

Пиріг з полуницею
Пиріг з полуницею:

Пиріг з полуницею
Борошно — 500 грам
Цукор — 250 грам
Масло або жир свинячий — 200 грам
Яйця — 4 штуки
Сир — 1,2 кг
Сметана — 2-3 столові ложки
Полуниця свіжа — 400-500 грам
Вершки — 200-300 мл
Цукор для вершків — 300 грам
ванільний цукор 10грамм
Для лимонної підливи:
Лимон — 1 штука
Цукор по смаку
Вода кип'ячена — 200 мл
Горілка ( не обов'язково) — 2 столові ложки.

Борошно просіваємо, змішуємо з цукром, ваніліном. Охолоджене масло натерти на тертці прямо в борошно, додати 4 жовтки, сметану, замісити тісто. розділити тісто на 2 частини, охолодити в холодильнику 30 хвилин. Одну частину тіста розкачуємо і викладаємо на змащене олією деко, випікаємо в нагрітій до 200С до зарум'янювання. Так само чинимо з іншою частиною тіста. Збираємо пиріг з полуницею: сир віджимаємо, змішуємо з вершками, збитими з цукром. Викладаємо сирну масу на випечений лист тіста, змочений лимонної підливою. Промиту і обережно осушену полуницю вдавлюємо в сирну начинку так, щоб сир її покривав. Зверху кладемо другий випечений лист, змочений лимонної підливою. Ставимо пиріг з полуницею під прес — дощечку. Через кілька годин, коли пиріг з полуницею стане м'яким, виймаємо його з-під дощечки. Зверху поливаємо пиріг полуничної підливою. Для підливи віджимаємо сік з полуниці і робимо желе з быстрорастворимым желатином. Пиріг з полуницею ріжемо на квадратики, прикрашаємо зверху полуницею, можна ще покласти листочки м'яти.

Просмотров: 423
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріг

Рекомендовані рецепти:

Зефір на десерт
Квасоля по-грузинськи з горіхами
Овочевий суп-пюре з каррі
Апельсинові квадратики
Трюфелі з апельсинових скоринок
Яблучні сирники
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: