Якщо залишилася вдома хоча б одна велика груша, тверда і зелена, яку "не можна з'їсти" - зуби шкода, то її ідеально використовувати в начинку. Якщо знайдеться і жменю синіх слив - ще краще. Разом вони утворюють чудовий тандем - ароматні сливи з кислинкою і терпкі солодкуваті груши.Дрожжевое: змішати чайну ложку сухих дріжджів, щіпка солі, по три столові ложки цукру і соняшникової олії зі склянкою теплої води, додати півсклянки борошна. Нехай постоїть, підніметься і запіниться. Потім все розмішати і, поступово всипаючи борошно, замісити круте тісто, розкачати його, викласти у круглу форму. Грушу від шкірки не чистити, розрізати навпіл, видалити насінну коробочку і нарізати тонкими скибочками. Розкласти їх по колу на тесті. Сливи від кісточок і звільнити половинки слив красиво прилаштувати в центрі. Щедро зверху засипати все цукром. Нехай пиріг постоїть на расстойке хвилин 10, випікати при температурі 180С хвилин 20, поки краї тіста на почнуть рум'янитися, а груша не стане зовсім м'якою. Пиріг вийняти з форми після його повного остигання.