Пиріг «Зебра»: 5 яєць 2 скл. цукрового піску 200 р. масла розтопити 1 склянку сметани 0.5 ч. ложки соди, погасити оцтом 2 скл. борошна (1 склянка = 200 мл) 2 ст. ложки какао. Яйця збити з цукром до білої піни. Додати просіяне борошно, соду, розтоплене остигле масло, сметану і ретельно перемішати (краще міксером). Тісто розділити на дві рівні частини. В одну частину додати 2 ст. ложки борошна, в іншу 2 ст. ложки какао. Широку форму (26-28 см), змастити олією. Вливати в центр по черзі невеликі порції різного тіста (по столовій ложці). Не перемішувати! Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом півгодини. Постійно поглядати…якщо верх пирога вже пропечеться, а середина ще немає — слід накрити пиріг фольгою, зменшити температуру до 180 градусів і випікати до готовності.
|