Пиріг «Коса з фореллю»: Тісто: Борошно пшеничне 330 р Молоко-125 мл Сіль Цукор 1,5 ст. л. Масло розтоплене вершкове 50 г Сухі дріжджі 1,5 ч. л. Яйце 1 шт. Начинка: Свіжа лососева риба (сьомга, форель, кижуч і т. д.) 600-700 р Біле сухе вино 1,5 ст. Цедра половини лимона Вершковий сир (типу Філадельфії) близько 200 р Кріп пучок Сіль, перець Картопляний крохмаль 1 ст. л. Всі інгредієнти для тіста складаємо в ХП і ставимо на режим «Тісто». Форель відварюється в білому вині і цедрі хвилин 15 з початку закипання. Потім, давши охолонути у цьому «розсолі» до теплого стану, вийняти, очистити шкіру/кістки, розім'яти виделкою. Додати до риби вершковий сир, сіль і перець за смаком, ложку крохмалю, рубаний кріп. Розмішати. Тісто розгортаємо в пласт прямокутної форми і краю навпаки розрізаємо на смужки шириною приблизно 2 див. Розрізи не доводимо до середини, там начинка буде лежати. Начинку викладаємо «ковбаскою» по центру пласта ти починаємо загортати косу, нахлестывая один на одного розрізані смужки тіста поперемінно з кожної сторони. Змащуємо яйцем навпіл з водою, даємо підійти і в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
|