Пікантні печериці: 500 гр. печериця 2-3 зубчики часнику 2 ч. л. без верху сухого розмарину 1 стручок червоного гострого перцю (за бажанням) оливкова олія бальзамічний оцет дрібно рубана петрушка сіль, перець. Печериці почистити щіточкою або м'якою серветкою. Якщо гриби великі, то краще розрізати на 2 чи 4 частини. Часник нарізати тонкими пластинами. У сковороді добре розігріти оливкову олію. Додати часник, розмарин і обсмажити їх протягом 30 секунд. Викласти туди ж гриби, посолити (якщо печериці коричневі, то краще солити їх в кінці) і смажити їх, постійно помішуючи, протягом 5-7 хвилин. Смажити до того моменту, поки гриби не почнуть виділяти рідину. Прибираємо гриби з вогню, перекладаємо в маленьку каструлю або іншу ємність. Додаємо дрібно нарізаний перець чилі, петрушку і трохи бальзамічного оцту за смаком. Остудити і можна подавати до столу.
|