Пікантні курячі ніжки: 8-12 курячих ніжок 3 ст. л. оливкової олії 1 ч. л. меленого перцю чилі Сіль за смаком Для глазурі: 35 грам томатної пасти 1 ч. л. сушеного часнику 1,5 ст. л. бальзамічного оцту 1 ст. л. меду 2 ст. л. соєвого соусу 1 ч. л. меленого перцю чилі 1 ч. л. паприки (бажано копченої) 50 мл води 20 мл яблучного оцту. Розігріти духовку до 180 градусів. Змішати всі інгредієнти для глазурі. Курячі ніжки помістити в глибоку миску, додати оливкову олію, сіль і перець чилі. Добре перемішати, щоб ніжки були рівномірно приправлені. Викласти ніжки, в один шар, на решітку, розміщену на деку, влити на деко трохи води, щоб не пригорав скапывающий жир, і поставити в духовку. Піч 25-30 хвилин, майже до готовності. Майже готові ніжки змастити з усіх боків глазур'ю, з допомогою кулінарної пензлика. Поставити в духовку на 5 хвилин і повторити процедуру. Знову поставити в духовку і пекти, поки ніжки добре не підрум'яняться. Увага: від гарного до рум'янцю вугілля треба дуже мало часу. З-за глазурі, одна стадія дуже швидко переходить в іншу. Будьте пильні! Вийміть ніжки з духовки, перекладіть на сервірувальну тарілку і подавайте. Вони гарні самі по собі, як закуска, а можна приготувати до них соус із цвілевого сиру.
|