Пікантна курка з журавлинним соусом: 1 курка, 2 зубчики часнику, ч. ложки паприки, ч. ложки насіння гірчиці, ч. ложки розмарину, 1 ч. ложка сухих трав (петрушка, кріп, базилік), 2 ст. ложки рослинної олії, сіль за смаком. Соус: 200 г журавлини, 100 г цукру, 1 ст. ложка крохмалю. Курку добре промити і обсушити. Зняти шкіру (за бажанням). Спеції, роздавлений часник і масло змішати в мисці. Курку натерти сіллю зовні і всередині, а потім натерти сумішшю спецій. Дати постояти 2 години. Запекти в духовці при температурі 200 градусів С 1 годину до готовності. Журавлину залити склянкою води і закип'ятити. Протерти через сито. Отриману масу закип'ятити і додати цукор, сіль і розведений крохмаль. На маленькому вогні загустити і остудити. Перелити в соусник. Курку викласти на блюдо і прикрасити зеленню, подавати з соусом та картоплею фрі.
|