Піца з ковбасою, грибами і солодким перцем: тісто: 2 ч. л сухих дріжджів 400 гр теплої води 2 ч. л цукру 1.5 ч. л солі 2 ст. л. раст.масла 4 склянки борошна а так же: Ковбаски з індички 200-250 гр(або салямі) Солодкий ,зелений перець 1 шт Червоний лук (за бажанням) 1 шт Свіжі печериці 100 гр тертий сир пармезан тертий сир моцарелла томатний соус: Баночка консервованих томатів(порізані кубиком) 600 гр 1ч.л томатної пасти 3-4 зубчики часнику(через прес), 2 ст. л оливкової олії, 2 ст. л сушений базилік. Розчинити дріжджі в теплій воді, додати цукор, масло, сіль. Просіяти борошно і поступово невеликими порціями всипати борошно в рідину. Замісити м'яке тісто,покласти в миску змащену олією,накрити рушником і відставити на 30 хвилин в теплому сухому місці, без протягів. Готуємо соус. Змішати всі інгредієнти для соусу,покласти в сковороду і тушкувати хвилин 15-20,розминаючи томати дерев'яною ложкою. Після цього додати 1 ч. л томатної пасти, трохи посолити, згасити ще хвилинки 2 і прибрати з плити, до охолодження. Нарізати кружальцями ковбасу. Нарізати перець ,цибулю та гриби. Тісто поділити на 4 частини (вийдуть 4 середніх піци). Розкачати тісто тонко, приблизно як на пельмені .Покласти розкачане тісто на змащене олією деко. Тонким шаром нанести соус з томатів, посипати сиром пармезан (приблизно 2 ст. л), сиром моцарелла, покласти нарізані ковбаски, перець,гриби,цибулю і знову посипати сиром моцарелла. Поставити в розігріту духовку і випікати при температурі 200 градусів, хвилин 15(залежить від духовки).
|