Піца «Улюбленка»: Для тіста: 2,5 склянки борошна, 3 ст. ложки рослинної олії, пакетика сухих дріжджів, 1 склянку молока, сіль. Для начинки: 2 ст. л. томатної пасти, 300 г фаршу, 1 велика цибулина, 2 болгарських перцю, 2-3 помідора, пучка петрушки, 200 г твердого сиру, 150 г бринзи, 2 ст. л. рослинного масла, сіль, мелений перець. Замісити дріжджове тісто: змішати сухі дріжджі з борошном, додати тепле молоко, цукор, сіль. Тісто постійно вимішувати, наприкінці додати рослинне масло. Накрити тісто рушником, залишити підходити на 20 хв. тушкувати Фарш, не засмажуючи, на сковороді. Тісто розкачати тонким шаром, перекласти на змащене маслом деко. Заготівлю змастити томатною пастою, посипати нарізаною ріпчастою цибулею, викласти фарш, шматочки болгарського перцю, зелень, посолити, поперчити. Поставити в розігріту до 220 гр. духовку на 15 хв. Потім викласти на піцу шматочки бринзи, гуртки помідорів, посипати тертим твердим сиром і пекти ще 5 хв.
|