Піца на пышненьком тесті: 1 ст. л. цукру, 1/4 ч. л. солі, 10 гр дріжджів живих, 200 мл теплої води, 2-3 ст. л. оливкової олії, борошна близько 300 гр борошна. Залити водою дріжджі, додати цукор. дати піднятися шапочкою і замісити тісто, борошно вводити поступово (тісто повинне вийти м'яким), в кінці додати 2 ст л. оливкової олії. Дати тісту піднятися два рази. Змастити блюдо для випічки піци раст маслом, руками розтягнути тісто і розкласти на блюді. Приготувати соус: дрібно нарізати 200 г помідор без шкіри, додати 1/2 ч. л. сухого орегано. 1 ст. л. оливкової олії, змішати виделкою і розкласти на тісто, зверху розкласти нарізану кубиками шинку, нарізану кільцями моццареллу, оливки, посипати натертим на тертці твердим сиром. Випікати при 220 градусах 15 хвилин.
|