Піца «Пепероні»: вода — 100 мл цукор — 1 ч. л. сухі дріжджі — 1,5 ч. л. сіль — 1/4 ч. л. оливкова олія — 1 ст. л. борошно — 1,5 склянки ковбаса «Пепероні» — 200 гр сир «Моцарелла» — 250 гр. СОУС ДЛЯ ПІЦИ 500 гр. помідори залити окропом на 10-15 хвилин. Після чого зняти з помідорів шкірку. Порізати на шматочки і подрібнити в блендері. 1 червону цибулину почистити і дрібно нарізати; дрібно нарізати 2 зубчики часнику. Все обсмажити на оливковій олії 2-3 хвилини. Додати до цибулі і часнику помідори і тушкувати на середньому вогні до випаровування рідини. Посолити, додати базилік і орегано. Змішати теплу воду і цукор. Додати дріжджі. Залишити на 10 хвилин, поки дріжджі не забродять і не з'явиться піна висотою 1,5-2 див. Вилити в глибоку ємність. Додати сіль, оливкова олія. Додати борошно, замісити тісто. Тісто виходить густе. Ємність накрити, поставити в тепле місце, дати тісту піднятися (близько 1 години). Ковбасу нарізати кружечками. Моцарелу нарізати тонкими пластинами (або натерти на крупній тертці). Тісто викласти на посипану борошном поверхню, розділити на дві частини. Розкачати в пласт товщиною 3-5 мм. За допомогою великої тарілки вирізати коло. Тісто перекласти на деко, посипаний борошном. Змастити соусом. Викласти моцарелу і пепероні. Випікати 20-25 хвилин при температурі 220 градусів.
|