Перлова каша з грибами: 250 гр перлової крупи 200 гр печериць 200 гр моркви 100 гр цибулі 3 ст. ложки рослинної олії солі. Свіжі гриби (бажано печериці або гливи) перебрати, ретельно промити, занурюючи їх у солону воду, сполоснути холодною водою і дрібно нарізати. Моркву очистити і натерти на крупній тертці. Цибуля ріпчаста дрібно нашаткувати. Подрібнені овочі і гриби окремо спасерувати на олії. Перлову крупу ретельно перебрати, прожарити на сковороді, залити окропом, дати розбухнути. Потім поставити на маленький вогонь і варити до готовності. Кашу змішати з пасерованими овочами і подати на стіл. Перлова каша вариться в розрахунку на 2 частини крупи — 4,5 частини води.
|