Перепелині яйця по-шотландськи: 12 перепелиних яєць 300 г курячого філе 3 гілочки петрушки 1 зубчик часнику 1 ч. л. діжонської гірчиці сіль і мелений чорний перець 2 ст. л. борошна 1 куряче яйце 150 г панірувальних сухарів 500 мл рослинного масла для фритюру. Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки, кладемо в чашу блендера. Додаємо листя петрушки, часник, гірчицю, сіль і перець. Подрібнюємо. Яйця кладемо в невелику каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь і варимо до готовності, близько 3-4 хвилин з моменту закипання. Очищаємо яйця від шкаралупи. Куряче яйце злегка збиваємо виделкою. Солимо і перчимо. В окремі тарілки насипаємо борошно і панірувальні сухарі. Курячий фарш ділимо на 12 частин. Беремо в руку 1 шматочок фаршу і розплющуємо в коржик. У центр кладемо перепелине яйце.Загортаємо. Прикриваємо його вільними кінцями коржі, потім скачуємо в кулю. Повторюємо з рештою фаршем і яйцями. Кожен кульку паніруємо в борошні, макаємо в яйце і обвалюємо в сухарях. Надлишки панірування стряхиваем. У глибокій сковороді або каструлі розігріваємо на середньому вогні масло. Кладемо кульки і смажимо до готовності з усіх боків, близько 7-8 хвилин. Перекладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Подаємо теплими або повністю охолодженими.
|