Печиво можна зробити тонким і хрустким або м'яким - дивлячись як розкачати тісто. Як посипання крім горішків підійде цукор, змішаний з корицею. Інгредієнти: 200 грам борошна 100 грам вершкового масла або маргарину, 80 грам цукру, одне яйце, дрібка солі, пакетик ванільного цукру або лимонна цедра (за бажанням). Для посипання: мелені волоські горіхи або цукор з корицею.
Змішайте яйця з цукром і сіллю і збийте міксером або віночком дочиста. Масло або маргарин кімнатної температури з'єднайте з яєчною масою і добре перемішайте. Масло має повністю розчинитися, розійтися, а не залишатися грудочками. Не растапливайте його! Інакше знадобиться більше борошна і тісто буде щільним, а печиво - жорстким.
Борошно просіяти на стіл гіркою, зробіть в центрі поглиблення і влийте суміш з масла, цукру і яйця. Додайте лимонну цедру або ванільний цукор і швидко вимісіть тісто. Скачайте його в кулю, покладіть на півгодини в холодильник. Потім розкачайте в пласт потрібної товщини, формочками вирізати печиво. Змастіть фігурки яйцем, умочіть у рубані горіхи або суміш цукру і кориці і перекладіть на деко. Випікається печиво при температурі 180 градусів до легкого підрум'янення.