Головна » Статті » Рецепти

Печиво з апельсиновою цедрою
За рахунок великої кількості масла і сметани, печиво виходить як би листковим, але не м'яким, а злегка хрусткою. В якості ароматної добавки можна використовувати не тільки апельсинову цедру, але і лимонну - дивлячись що подобається.
Інгредієнти: склянку сметани, два з половиною склянки борошна, 150 грам охолодженого маргарину, одне яйце, 150 грам цукру, чайна ложка лимонної або апельсинової цедри, чверть чайної ложки соди, пакетик ванільного цукру, одне яйце для змащування печива.

Охолоджений маргарин ріжемо шматочками в борошно і рубаємо ножем в крихту. Змішуємо з цукром. Збираємо гіркою, в середині робимо поглиблення, вбиваємо яйце і додаємо сметану. Кладемо соду, даємо постояти пару хвилин, щоб сода погасилась. Підсипаємо крихту з країв і замішуємо тісто. В процесі замісу додаємо цедру і ванільний цукор.
Тісто ділимо на дві частини, загортаємо у плівку, прибираємо в холодильник на годину. Потім розгортаємо в пласт товщиною в пів сантиметра, формочкою або склянкою вирізаємо печиво. Змащуємо його яйцем, посипаємо цукром і випікаємо 12-15 хвилин на середньому вогні. Як тільки підрум'яниться - діставайте щоб не пересушити.
Просмотров: 1052
Категория: Рецепти |
| Теги: яйце, печиво

Рекомендовані рецепти:

Спагетті з шинкою і томатним соусом
Кекси з чорницею і брусницею
Котлети з підливою
Курячі зрази з грибами і рисом
Брокколі з беконом і макарони-черепашками
Прісна корж зі шпинатом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: