Печиво «Вушка»: Борошно 1,5 склянки Вершкове масло 250 гр. Молоко 60 мл Цукор ст. Яйця 2 шт. Сіль ч. л. Яйця збити з молоком і сіллю. Розм'якшене масло збити з цукром. З'єднати і збити яєчні і масляну масу. Поступово ввести просіяне борошно. Додавати її поки не вийде м'яке, еластичне тісто. Розкачати його в тонкий пласт, присипати борошном і скласти у 4 рази. Знову розкачати його,присипати борошном і скласти. Повторити послідовність кілька разів. Прибрати готове тісто в холодильник на 1 годину. Охолоджене тісто розрізати на 3 – 4 частини. Кожну частину тонко розкачати і скласти їх один на одного. Ще трохи розкачати стопку, посипати цукром і згорнути з обох боків до середини. Зверху ще посипати цукром і порізати на шматочки в 1, 5 сантиметра. Деко змастити маслом і вистелити пергаментом. Розкласти шматочки рулету на деку. Прибрати його в розігріту до 200 градусів духовку. Готувати вушка близько 15 хвилин.
|