Головна » Статті » Рецепти

Печиво «Шишки»
Склад тіста дуже схожий на тісто для насипних пирогів з крихтою, але готується воно зовсім по-іншому, і смак виходить інший. В результаті нехитрих маніпуляцій пісочна крихта перетворюється в оригінальне печиво-шишечки. Зверху для краси його можна посипати цукровою пудрою.
Для печива нам знадобиться:
Два яйця
150 грам вершкового масла
Чотири столові ложки цукру
Половина чайної ложки соди (погасити оцтом)
Борошно
Банка вареного згущеного молока

Масло потрібно розтопити і охолодити до кімнатної температури. Поки воно остигає, збиваємо міксером яйця з цукром, коли маса стане пишною, вливаємо гашену соду. Змішуємо з остившім маслом, і починаємо потихеньку підмішувати борошно. Підсипати борошно потрібно до тих пір, поки тісто не стане досить щільним, крутим і як би перестане вбирати борошно. Тоді розділити його на невеликі шматочки і прибрати в морозилку щоб затверділо.

Дістаємо тісто, натираємо його на крупній тертці прямо на сухе деко. Ставимо в гарячу духовку, печемо на середньому вогні хвилин 10 - 15. Дістаємо, даємо трохи охолонути і руками розламуємо корж на дрібненькі шматочки, майже крихту. Змішуємо з вареним згущеним молоком.

Тепер беремо підходящу посуд - маленьку чарочку або кавову чашечку. Відрізаємо трохи целофану і змащуємо його вершковим маслом. Вистилаємо дно і стінки посуду так щоб олійна сторона була всередині (суха сторона - до стінок чашки, масляна всередину). Це потрібно для того, щоб згущене молоко не прилипла до целлофану.Наполняем чашечки сумішшю з крихти і згущеного молока, щільно трамбуем. Перевертаємо, знімаємо целофан. Посипаємо цукровою пудрою. Все, наше чудове печиво готово!
Просмотров: 803
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: борошно, тісто

Рекомендовані рецепти:

Салат з капустою і кукурудзою (рецепт)
Ескалопи з свинини
Українські пампушки з часником
Вівсяне печиво з цукатами, фініками і родзинками
Ліниві голубці з грибами
Морквяний торт
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: