Печериці в беконі: 0,4-0,5 кг великих печериця Готуємо маринад для печериць: У велику глибоку ємність влити сік 1 лимона і 3 ст. л. оливкової олії. Додати 1-2 зубчики часнику (через прес), сіль і перець за смаком, терту цедру 1 лимона, щіпку цукру. Розмішати, викласти капелюшки грибів. Гриби ретельно «викупати» в маринаді, залишити маринуватися, поки готується начинка. Начинка для печериць: 1 велику цибулину і ніжки грибів дрібно порізати. Обсмажити на невеликій кількості рослинного масла, дати трохи охолонути. До пережарке додати 2 ст. л. крихт білого хліба (подрібнити блендером або заморозити булочку, а потім натерти на тертці), 50 гр. тертого на дрібній тертці сиру, 2 ст. л. дрібно порізаної зелені (кріп, петрушка). Заправити 2 ст. л. сметани, сіллю і перцем за смаком. Ретельно перемішати. Форму для запікання змастити олією. Наповнити капелюшки грибів начинкою. Кожну обернути смужкою сирокопченого бекону, закріпити зубочисткою. Бекон краще купувати у вже готової тонкої нарізки, знадобиться близько 250 гр. Підготовлені гриби викласти у форму. Запікати близько 30 хвилин при 200*. Перед подачею видалити зубочистки, посипати фаршировані печериці в беконі свіжою січеною зеленню.
|