Смачний десерт, з чудовим ароматом кави... Паннакотта підходить для святкових застіль, але можна і будній непогожий день побалувати себе улюблену таким чудовим десертом.)) Потрібні такі інгредієнти: сто грамів цукру (підходить звичайний білий, але краще взяти коричневий цукор), апельсинового лікеру дві ложки, одна ложка кави (тільки розчинна), третину склянки води і десять грам желатину, свіжих вершків півлітра.
Приготування панакоти: спочатку розчиняємо у воді желатин, правильно закладати його спочатку в холодну воду, а вже потім або на водяній бані або в мікрохвильовій печі до гарячого стану довести - желатин добре розчиниться. Вершки на слабкому вогні прогріваємо,сюди ж цукор з кавою всипаємо, розчинений желатин, лікер (замість апельсинового можна кавовий влити). Перемішуємо, гріємо, але не кип'ятимо. Знімаємо з вогню, ретельно перемішуємо, потім розливаємо по формах, охолодити до теплого при кімнатній температурі і потім вже ставимо в холодильник. При подачі на блюдце з формочок перекладаємо. Приємного!