Паніні - італійський закритий бутерброд. Продукти: чотири булочки, 60 грамів сиру «Маасдам», 80 грамів сиру «Пармезан», 150 мл молока, 20 г вершкового масла, курячий жовток, курячий білок, 25 г пшеничного борошна, трохи меленого мускатного горіха, сіль, чорний перчик. Готуємо бешамель: у каструлі розтоплюємо масло, кладемо борошно, ретельно розтираємо грудочки і трохи обсмажуємо. Знімаємо з плити, наливаємо молоко, збиваємо. Повертаємо каструльку на вогонь, постійно помішуючи, доводимо до бешамель кипіння, приправляємо сіллю, мускатним горіхом і перцем. Сир «Маасдам» ріжемо кубиками, а «Пармезан» тремо на тертці. У бешамель додаємо жовток, тертий сир і перемішуємо. Булки розрізаємо, виймаємо м'якоть. Кладемо в булки кубики сиру. Білки збиваємо в піну і обережно вводимо в бешамель.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Наповнюємо булки соусом і запікаємо десять-п'ятнадцять хвилин. За цей час начинка стане золотавою і дуже смачною. Такі паніні треба їсти гарячими.
|