Головна » Статті » Рецепти

Пахлава
Пахлава:

Для тіста :
200 грам масла вершкового
200 мл сметани
3 жовтки
0,5 ч. л. соди
350-400 грам борошна
Щіпку солі
Для начинки :
200 гр. цукру
300 гр. волоських горіхів ( можна приготувати з фундуком або мигдалем)
50 грам вершкового масла
Жменю фундука
Для сиропу :
6 ст. ложок меду
4-5 ст. ложок вершкового масла.

Приготуйте тісто. Соду змішайте зі сметаною. В чаші порубаєте ножем борошно з маслом, потім перетріть руками в крихту. Додайте 2 жовтки, сметану з содою, сіль, замісити м'яке, еластичне тісто. Можна додати ще борошна, якщо це необхідно. Тісто має постояти 1-2 години. Тим часом приготуйте начинку. Волоські горіхи подрібніть в блендері в крихту і перемішайте з цукром. Тісто розділити на п'ять колобків. Кожен колобок розкачати в тонкий пласт за розміром дека. Перший і останній плати, повинні бути товще, ніж інші. Розтопити 50 г вершкового масла. Викласти перший пласт на деко. За допомогою пензлика змастіть його розтопленим вершковим маслом, посипте начинкою. Такі пласти розкачайте по тонше і повторіть процедуру з розтопленим маслом і начинкою. Останній шар тіста — без начинки, змастіть його збитим жовтком. Гострим ножем зробіть на деку пирога надрізи у вигляді ромбів. Прикрасьте ромби фундуком. Випікайте 15 хвилин в духовці, нагрітій до 180 градусів. Для сиропу розтопіть мед і вершкове масло. Через 15 хвилин вийміть пахлаву з духовки, поглибите надрізи ножем, залийте сиропом і знову поставте в духовку ще на 15 хвилин.

Просмотров: 404
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, ножем

Рекомендовані рецепти:

Салат з моцарелою і креветками (рецепт)
Курячі ніжки з лимоном і маслинами
Бутерброди з тунцем
Котлети з підливою
Шоколадний пиріг з сирними кульками
Чорничний пиріг 'Блаберспай'
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: