Пахлава: Для тіста : 200 грам масла вершкового 200 мл сметани 3 жовтки 0,5 ч. л. соди 350-400 грам борошна Щіпку солі Для начинки : 200 гр. цукру 300 гр. волоських горіхів ( можна приготувати з фундуком або мигдалем) 50 грам вершкового масла Жменю фундука Для сиропу : 6 ст. ложок меду 4-5 ст. ложок вершкового масла. Приготуйте тісто. Соду змішайте зі сметаною. В чаші порубаєте ножем борошно з маслом, потім перетріть руками в крихту. Додайте 2 жовтки, сметану з содою, сіль, замісити м'яке, еластичне тісто. Можна додати ще борошна, якщо це необхідно. Тісто має постояти 1-2 години. Тим часом приготуйте начинку. Волоські горіхи подрібніть в блендері в крихту і перемішайте з цукром. Тісто розділити на п'ять колобків. Кожен колобок розкачати в тонкий пласт за розміром дека. Перший і останній плати, повинні бути товще, ніж інші. Розтопити 50 г вершкового масла. Викласти перший пласт на деко. За допомогою пензлика змастіть його розтопленим вершковим маслом, посипте начинкою. Такі пласти розкачайте по тонше і повторіть процедуру з розтопленим маслом і начинкою. Останній шар тіста — без начинки, змастіть його збитим жовтком. Гострим ножем зробіть на деку пирога надрізи у вигляді ромбів. Прикрасьте ромби фундуком. Випікайте 15 хвилин в духовці, нагрітій до 180 градусів. Для сиропу розтопіть мед і вершкове масло. Через 15 хвилин вийміть пахлаву з духовки, поглибите надрізи ножем, залийте сиропом і знову поставте в духовку ще на 15 хвилин.
|