Незвичність даного рецепту тістечок в тому, що для приготування тіста для бісквіта в ньому використовується також і гречана мука. Продукти, необхідні для приготування ожинових тістечок: для тіста - п'ять курячих яєць, 180 грамів цукрового піску. два пакетики ванільного цукру, 100 г пшеничного борошна, 100 г гречаної муки, 50 г апельсинового лікеру, дві чайних ложки розпушувача; для начинки - половина кілограма ожини, 750 грамів сиру, 16 грамів желатину, 50 грамів меду, два пакетики ванільного цукру, цедра і сік з двох лимонів, 400 грамів вершків, 250 грамів вишневого соку, пакетик заливки для торта. Із зазначених інгредієнтів замісити тісто, викласти на застелений пергаментом деко і випікати при температурі 200 градусів близько 20 хвилин. Сир, мед, ванільний цукор і цедру і сік лимонів змішати і додати розведений желатин, а потім збиті вершки. Готовий охолоджений бісквіт поставити в підходящу за розміром роз'ємну форму (або поставити навколо нього високу рамку). Викласти на бісквіт сирний крем, а на крем рівним шаром розкласти ягоди ожини. Приготувати заливку для торта з вишневого соку, остудити її і вилити зверху на ягоди. Торт поставити в холодильник для застигання на дві години. Застиглий торт вийняти з форми і порізати на шматочки.
|