Оселедець пряного посолу: Оселедець свіжа або морожена 2 штуки (800-900 г) Розсіл: вода 1 літр сіль 4 стіл. ложок цукор 1,5 стіл. ложки оцет 80 мл коріандр насіння 1 чайн. ложка гвоздика 3-4 штуки запашний перець 4-5 горошин чорний перець 5-6 горошин лавровий лист 3-4 штуки. Всі інгредієнти для розсолу і воду помістити в невеликий сотейник. Довести до кипіння і заважати до повного розчинення солі та цукру. Зняти з вогню і повністю остудити. Оселедця випатрати, відрізати голову, добре помити. Покласти в лоток. Залити розсолом, розсолом, залишити на 48 годин у холодильнику, час від часу перевертаючи рибу. Оселедець готова! Подавати рибку з кільцями цибулі, полити оцтом і олією.
|