Салат "оселедець під шубою" - смачне святкове блюдо. Я ось нещодавно знайшла один цікавий рецепт приготування цього добре всім нам відомого салату. Салат викладається теж шарами, все в кінці згортається в рулет. Потім рулет нарізати порційними шматочками і подається. Мені здається, що така подача дуже оригінальна і незвичайна. Інгредієнти: оселедець, буряк, морква, цибуля, картопля і майонез. Пропорції я не буду писати, у кожної господині своє бачення переважання в салаті того чи іншого з інгредієнтів. Я звичайно все порівну беру.
На дощечку або на піднос плівку харчову викладаємо, а на неї відварену буряк і на тертці викладаємо подрібнену, формуємо квадрат. Змащуємо Майонезом. Зверху моркву варену і подрібнену (тертка) викладаємо, знову намазуємо майонезом шар. Потім йде шар картоплі і звичайно ж майонез, на цей шар оселедець і цибульку, але цей шар вже на розмазуємо по всьому квадрату, а смужкою посередині викладаємо. Потім згортаємо рулет, плівкою приминаем. Ставимо "шубу" в холодильник, через пару годин плівку можна зняти і салат нарізати. Приємного!