Оселедець під "шубою" - поширена і всім знайома закуска, але впевнена, що кожна господиня готує її по своєму. Наприклад, мої домашні не люблять в салатах варену моркву. Мені не подобається смакове поєднання варених яєць і буряків. Тому моя оселедець під "шубою" - досить спрощений варіант, але щоб це компенсувати, я роблю цю закуску в 3 шари. Необхідні продукти: 3 жирні оселедці (бажано такі, які продають під назвою "малосольні пряного посолу", 2-3 солодкі буряків, 3-4 картоплини, 2-3 репчатых цибулини (добре б знайти білі солодкі салатні або кримські фіолетові). Приготування: оселедець ретельно обробити, нарізати дрібними кубиками філе, по можливості видаляючи всі кісточки. Буряк запекти в духовці, картоплю відварити, все натерти на крупній тертці. Цибулю порізати дуже маленькими кубиками, якщо звичайний гіркий сорт, то витримати в холодній воді, щоб пішла гіркота, потім обсушити. Широке блюдо трохи змастити майонезом, трохи присипати цибулею і викладати в такій послідовності: оселедець, цибуля, картопля, буряк. Далі все повторювати. Шари промащувати майонезом. Дати просочитися в холодильнику хоча б пару годин.
|