Головна » Статті » Рецепти

Оладки зі шпинатом
Це блюдо турецької кухні. В принципі, турецькі овочеві оладки не так вже й відрізняються від наших оладок - готують їх і з кабачками, і з гарбузом, і з морквою, але в будь-якому рецепті обов'язково додано бринза.
Три великих пучка шпинату (загальна вага приблизно півкілограма)
Одна велика цибулина
Одне яйце
П'ять - сім столових ложок борошна
100 - 150 грам бринзи
Невеликий пучок петрушки
Чорний мелений перець і сіль за смаком
Рослинна олія

Шпинат промити під проточною водою. Листя нарізати крупно, стебла - невеликими шматочками. Дрібно порубати зелень петрушки і ріпчасту цибулю. Розкришити Руками бринзу на шматочки. У сковорідці розігріти трохи олії, обсмажити цибулю до прозорості, додати до нього шпинат, тушкувати п'ять хвилин на середньому вогні, поки шпинат не осяде і не стане м'яким.
Перекласти шпинат з цибулею в просторий посуд, остудити. Змішати з бринзою і яйцем, додати сіль (її зовсім трохи), перець, борошно. Все добре перемішати, щоб вийшло тісто як на оладки.
Розігріти в сковорідці олію, столовою ложкою викладати тісто і обсмажувати оладки з двох боків до рум'яного кольору.
Просмотров: 909
Категория: Рецепти |
| Теги: шпинат, оладки

Рекомендовані рецепти:

Домашній кекс
Макарони з шинкою і грибним соусом
Райдужні меренги
Домашня куряча ковбаса
Горіхово-шоколадне печиво
Сирники
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: