Пригрів (або начинка) в оладки може бути самий різний - яблука, гарбуз, зелена цибуля з яйцем, бекон, шинка. В залежності від пригріву підбирається кількість цукру і солі.
Інгредієнти: 500 мл кефіру, 2 яйця, 2 столові ложки сметани, 3 столові ложки рослинної олії, чайна ложка розпушувача, сіль і цукор за смаком, борошно, банани і рослинне масло для смаження.
Змішуємо кефір зі сметаною та яйцями, додаємо сіль, цукор і масло. Поступово підсипаємо просіяне борошно і розпушувач до отримання густого тесту. Тісто обов'язково розмішуйте щоб не утворилися грудочки, дуже зручно це робити міксером або віночком. Банани наріжте кружечками завтовшки близько сантиметра. У сковорідці розігрійте трохи рослинного масла, столовою ложкою тісто викладайте в масло. На тісто покладіть банани (або інший пригрів). Зверху залийте тестом і обсмажуйте на невеликому вогні з двох боків до рум'яного кольору. Подавати такі оладки можна зі сметаною або з варенням, джемом. Приємного апетиту!